dimarts, 16 de novembre del 2010

FEM RACONS

Els divendres després del pati els nens i nenes de cicle inicial fem racons. L'objectiu d'aquests racons és treballar d'una manera diferent i més lúdica les àrees de medi, llengua i matemàtiques.
Hem fet quatre grups i cada dia anem canviant, tenim un calendari de quin racó ens toca cada divendres del trimestre. Treballem quatre racons diferents: La botigueta, Jocs de llengua, Jocs de matemàtiques i experiments.
A la botigueta els nens i nenes han de fer una llista de la compra i calcular el que es gastaran. Després ho poden anar a comprar i els venedors els hi preparen. Quan ja ho tenen tot paguen amb monedes i bitllets de joguina i els hi han de tornar el canvi.
Al racó de llengua fem diferents activitats: ordenar lletres per escriure paraules, ordenar paraules per escriure frases, escriure una seqüència...
En els jocs matemàtics hem començat fent sèries amb colors de la tardor.
En el racó d'experiments ens plantegem preguntes del que pot passar amb l'experiment que farem, i després observem si allò que hem pensat que passaria ho hem encertat, expliquem què ha passat, pensem perquè ha passat, traiem conclusions,...

Mireu que bé que ens ho passem a racons i quantes coses que aprenem!!



Aquí podeu veure uns vídeos del primer experiment que hem fet.
Hem descobert que la llet i l'oli tenen greix i que el Fairy neteja els greixos.
També hem pensat que la llet és més forta que la pintura, perquè la pintura no s'escampa. I que l'oli no es barreja amb l'aigua.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada