dilluns, 2 de maig del 2011

EXPERIMENT: COCA-COLA LIGHT I MENTOS

Aquest any es celebra l'any Internacional de la Química i a la classe d'experiments n'hem estat parlant. L'any 1911 li van donar el premi Nobel de Química a Marie Curie, aquest any es complirà el centenari d'aquest premi fet que ens ofereix la oportunitat de recordar les seves contribucions a la ciència.

Què és QUÍMICA?
Jan B.: Física i Química.
Cèlia: És com educació física.
Etna: Barrejar algunes coses.
Arnau: Experiments.
Pau: Una sèrie de la tele.
Adrià: Fabricar robots.
Laia T.: Fer formes amb el nostre cos.
Donia: Barrejar botelles a veure si exploten.
Cèlia: Com aquell volcà que vam fer!
Arnau: Inventar coses.
Kaoutar: Ficar dos gots i si hi fiquen aigua i és igual és com química.
Toni: Coses fàcils.
Deu ser fàcil d'estudiar?
Jan B.: Molt difícil.
A on s'estudia?
Arnau: A l'institut.
Cèlia: I a les universitats.
Donia: Els exàmens et donen botelles i fas barreges, i sense papers amb preguntes. Llavors el profe et posa la nota i ja esta.
Sabeu qui és Marie Curie?
Tots: Nooooooo...


Llavors vam buscar al senyor Google què és la QUÍMICA  i qui va ser MARIE CURIE. Vam trobar que la química és l'estudi de què i com estan fets els diferents materials i de quins són els canvis que els hi passa quan els barregem.
La química es fa servir per fer productes de neteja, medicaments, injeccions, cremes... és molt important en les nostres vides.

Hem fet un experiment amb Coca-Cola Light i Mentor. Primer ens vam imaginar el que podria passar i llavors vam baixar al pati per fer-lo. Després vam dibuixar i anotar el que havia passat. Ens ho vam passar super bé!!
Mireu com va anar tot!!





1 comentari:

  1. Us ho passeu d'allò més bé fent experiments i aprenent moltes coses. Continueu així, sigueu molt observadors de tot el que passa al vostre voltant. Mil petons!!!

    ResponElimina